Schrijf je in
voor het Mzine
met tips om Mindful
te leven & werken.

Als cadeau ontvang je een GRATIS Ontstresspakket met ontstressoefeningen voor ieder moment van de dag, zowel voor op het werk als voor thuis.


“Ik ben steeds weer onder de indruk van je berichten. Ik vind je teksten en bronnen heel vaak erg inspirerend en nog belangrijker: ook juist”

Frank

Gratis Mindfulness-oefening

MENU

amigo-en-bijou

Amigo en Bijou

de minfulness-teckels van Mira


De komst van onze twee teckels laat mij regelmatig helemaal in het hier en nu zijn. Ten 1e omdat ze alleen reageren op dat wat er op dit moment is. Ze hebben geen weet van wat er komen gaat – als ik ze zeg ‘we gaan zo uit’ is dat niet te begrijpen voor hen. We gaan nu uit of niet – dan gaan ze weer in hun mand liggen of nog een potje ravotten.

Ten 2e vergeten ze dat wat er net was. Dus liep ik net een beetje op ze te mopperen, is dat het volgende moment alweer compleet vergeten. Het heeft voor mij geen zin om lang boos te zijn – voor hen geldt alleen dat wat er nu is. Ten 3e laten ze mij hierdoor dus ook helemaal zijn in wat er nu is. We gaan uit, wandelen en genieten van wat er onderweg/nu is. We blijven thuis, spelen met het favoriete plastic kippetje of hangen op de bank. Ze ondergaan in alle rust het geaai en gekroel en vallen in slaap. Er is niets meer of minder behalve dat wat er nu is. Prachtig! 

Mira

 


Meer artikelen

 contact@stresslooswerken - jc webdesign
© stresslooswerken.nl