Schrijf je in
voor het Mzine
met tips om Mindful
te leven & werken.

Als cadeau ontvang je een GRATIS Ontstresspakket met ontstressoefeningen voor ieder moment van de dag, zowel voor op het werk als voor thuis.


“Inspirerend verhaal!”

Cees

emotie-management

Emotiemanagement op de werkvloer

Kalmeer je holbewoner.

Een speciaal programma om mindful met emoties om te gaan en je (werk)relaties te verbeteren.

 

Voor wie

 

Meer geduld

"Ik heb heel veel aan deze cursus gehad, ik ervaar dagelijks wat het me gebracht heeft en dat voelt goed! Ik ben veel rustiger, heb meer geduld. Ik reageer kalmer op kritiek of onterechte verwijten. En een collega zei me onlangs dat ik rustiger was geworden!

Iepe, Managementassistente 

 

 

Thema’s van de training

 

Rustpunt

"Dat ik mijn eigen rustpunt kan zijn. Hoe rustgevend is die gedachte niet? Dat ik bij mezelf de rust kan vinden waar ik soms zo naar hunker. Ik herinner me nog hoe ik bij het horen van “hoe voelt je voelt nu?” dacht “neen, onmogelijk dat ik uit deze gedachtenstorm kan stappen en de rust en concentratie kan vinden”, maar al dra merkte ik dat bij het “en nu laat je aandacht stromen naar je knie” ik mezelf voelde ontspannen. Het was verwonderlijk hoe, ik tegen het eind van de oefening, versmolten lag met het bed en de rust zich zo waar in elk deeltje van mijn lichaam had genesteld. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de wereld rondom je een rustige en vreedzame plek geworden is, maar vanuit die haven van rust valt het beter mee om terug de wereld in te varen en te bedenken wat je volgende stap zal zijn."

Hanne, directeur

 

 


 

 

Wat levert het op?

 

Gereedschap

"De moed zakt me soms nog steeds in de schoenen als ik merk dat verdriet of boosheid me komt opzoeken, maar ik beschik nu, nog meer dan vroeger, over een arsenaal aan gereedschap om er mee om te gaan.”

 

 

Hoe ga je leren?

In dit bijzondere blended learning programma leer je gedegen en slim:

 

Emotionele gewoontes en communicatiepatronen veranderen niet zomaar.

Inzicht is niet genoeg; je wilt rustig leren en toepassen. Daarom neem je een half jaar de tijd om te oefenen, experimenteren, mislukken, en weer opnieuw te integreren. Zo creëer je echte en duurzame verandering.

  

Een wereld van verschil 

"Ik heb geleerd naar mijn podiumangst toe te bewegen. Een wereld van verschil."

J, projectleider

 

Investering gevraagd!

Dit is een training die inzet vraagt: het oefenen en experimenteren levert resultaat op.

Jouw intentie om aandachtoefeneningen te gaan doen bij aanvang van de training is belangrijk. En daarna kan er tijdens de training van alles gebeuren: je krijgt drukte, je merkt een motivatiedip, of het lukt even niet. Maak je geen zorgen: dat hoort bij het proces en de training is er juist voor bedoeld om je op die momenten te steunen. Daarom: heb je op dit moment de intentie om - reken op ongeveer 15 minuten per dag gedurende de eerste 3 maanden, daarna maak je je eigen plan - te oefenen (zonder dat je het kunt garanderen)? Dan ben je van harte welkom!

  

 Ik blijf minder lang hangen

“Ik laat mijn schaamtegevoel meer over me heen komen. Dat benauwde en warme gevoel: ik zeg kom maar, kom maar! En dat helpt: ik blijf er veel minder lang in hangen; ik denk een halve dag in plaats van vier dagen! ”

C., senior consultant

 

 

Data

Trainingsdagen in Houten van 9.30 tot 16 uur:*

1. Donderdag 29 oktober

2.  Woensdag 2 december 

3.  Woensdag 13 januari

4.  Woensdag 3 februari

5.  Vrijdag 5 maart

6.  Vrijdag 30 april

Online sessies: 

11 november 9 uur -11 uur

16 december 13.30 uur -15.30 uur 

28 januari 13.30 uur -15.30 uur

19 februari 8 uur - 9 uur

19 maart  8 uur -10 uur

9 april 8 uur - 10 uur

 

Trainings-stiltedag 10 uur tot 16.30 uur (in conferentie oord Samaya in Werkhoven): wordt nog gepland in het voorjaar en najaar van 2021.

 

*Tijdens de groepsbijeenkomsten wordt in kleine groep gewerkt en worden maatregelen getroffen om met elkaar veilig en gezond te kunnen leren. Is het corona wise verstandig om elkaar niet live te zien dan wordt de training online gegeven (kortere sessies, daarnaast krijg je extra persoonlijke coaching). De laatste jaren hebben honderden deelnemers online mindfulnesstrainingen bij StressloosWerken gevolgd met zeer goede resultaten. Wil je geen online training? Dan krijg je je geld terug, of kun je de live training volgen zodra dat weer mogelijk is.

 

Passen de dagen je slecht? Neem contact op over mogelijke alternatieven: contact@stresslooswerken.nl

 

Kosten: kies de vorm die jou past:

 

 • 6 trainingsdagen om samen te leren en te oefenen

 

 

 • 5 online mastermindgroepsessies (2 uur) voor onderlinge steun en inspiratie

 

 

 • dagelijkse mailinspiratie in de eerste drie maanden voor optimale toepassing in je (werk)leven

 

 

 • oefeningen varierend van 1 tot 45 minuten

 

 

 • het online materiaal blijft tot je beschikking 

 

 

 • persoonlijke in- en outtake                                   

 

 • locatie- ,catering- en technische kosten inbegrepen
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

€ 2.490 exclusief BTW

 
 
 

 

 • 6 trainingsdagen om samen te leren en te oefenen

 

 

 • 5 online mastermindgroepsessies (2 uur) voor onderlinge steun en inspiratie

 

 

 • dagelijkse mailinspiratie in de eerste drie maanden voor optimale toepassing in je (werk)leven

 

 

 • oefeningen varierend van 1 tot 45 minuten

 

 

 • het online materiaal blijft tot je beschikking 

 

 

 • persoonlijke in- en outtake

 

 

 • locatie,- catering- en technische kosten inbegrepen

 

 

 • 3 uur individuele coaching 

 

 

 • 1 trainings- stiltedag in 2021
 
  

 

€ 2.990 exclusief BTW

 
 

 

 

 

Meld je aan voor de training door te mailen naar contact@stresslooswerken.nl. Je ontvangt dan van mij een uitnodiging voor een doelengesprek, op grond waarvan je een goed definitief besluit kunt nemen. 

 

Als je beslist om deel te nemen, kun je een offerte op maat ontvangen om bij je organisatie in te leveren.

  

Heb je vragen of wil je overleg?

Aarzel niet om contact op te nemen. Mail naar contact@stresslooswerken.nl of bel 06-53710122.

Hartelijke groet,

Yvonne van Iersel

 

 

  

Antwoord op veelgestelde vragen:

1. Wat is het voordeel van de online begeleiding?

 1. Ik heb veel informatie in kleine stukken voor jou beschikbaar gemaakt en gestructureerd. Door deze structuur en dit ritme kun je op een bijzonder toegankelijke manier elke dag mindfulness toepassen. Je wordt in dit traject dagelijks in kleine stapjes telkens bij de mindfulnessles gehouden. Zo krijg je elke dag gedoseerde informatie, nieuwe uitnodigingen en reminders. Anders dan bij een app komt de inspiratie actief naar je toe. Hierdoor word je echt gestimuleerd om dagelijks te experimenteren met nuttige dingen. Mensen leren door dingen te oefenen en toe te passen in hun dagelijkse praktijk. Door regelmatig te oefenen ga je veranderingen merken. Dit is precies waarin deze opzet jou ondersteunt.
 2. Je kunt precies wanneer het jou uitkomt de mailtjes lezen en de oefeningen doen. In je eigen tijd. Dit bespaart jou veel tijd en geld. En ook jouw werkgever bespaart het geld: je bent weinig productieve dagdelen afwezig.

 

2. Yvonne, een half jaar? Dat is lang!

 Ja een half jaar. Je hebt in dat half jaar rustig de tijd om in jouw ritme nieuwe dingen uit te proberen. Te ’mislukken’. Toch weer in je oude groef te schieten. Opnieuw te beginnen. Dingen uit te proberen in makkelijke én moeilijke situaties. Ondersteund te worden op momenten dat de waan van de dag het weer overneemt. Te ontdekken wat voor jou werkt. Je geeft jezelf ruimte en tijd. Zodat de dingen die je leert echt kunnen beklijven. Dit is geen traject van fantastische inzichten, waarna je weer overgaat naar de waan van de dag. Je maakt andere paadjes in je brein en je verandert gewoontes. 

 

3. Moet ik een half jaar investeren voordat ik effect merk?

Zeker niet: ik verwacht dat je na de startdag al geïnspireerd bent, kleine dingen toepast en het effect daarvan merkt. Coachees vertellen vaak na drie weken dat ze ineens merken dat ze anders met dingen omgaan. En onderzoek meet na twee maanden andere hersenactiviteit bij mindfulnessbeoefenaars: meer rust en meer energie. 

 

4. Hoe maak ik mijn werkgever duidelijk dat dit een goede investering is?

Het is zeer verstandig om te investeren in de mentale veerkracht van drukbezette professionals; een werknemer met een burnout kost een werkgever gemiddeld € 60.000.

 

Jouw werkgever heeft er veel belang bij als jij bewezen technieken leert die bestendig zijn en die je niet alleen over twee weken, maar ook over twee jaar nog toepast. Je volgt geen korte training waarin je tot prachtige inzichten komt - en na vier weken merkt dat je weer in je oude routine bent vervallen. In dit programma ga je na het inzichtmoment rustig aan de slag in de praktijk. 

  

5. Is dat mindfulness niet te zweverig voor mij?

Mijn deelnemers zijn vaak breinwerkers: snelle denkers, wars van zweverigheid. Ze zijn verrast door het praktische gehalte en de toepasbaarheid van aandachtoefeningen.

 


Ik wil graag dat mijn werkgever betaalt, hoe doe ik dat?

Organisaties weten inmiddels hoezeer mindfulness-based programma’s hun medewerkers kunnen helpen om effectiever te worden. Wil je een offerte om in te leveren bij je bedrijf voor HRM, je leidinggevende? Dat kan! Bespreek dat even met mij in het kennismakingsgesprek/doelengesprek dat je met mij voert. Je ontvangt dan van mij een offerte die je kunt indienen.

 

Heb je vragen of wil je overleg?

Aarzel niet om contact op te nemen. Mail naar contact@stresslooswerken.nl of bel 0653710122.

Hartelijke groet,

 

Yvonne van Iersel

Stressloos Werkencontact@stresslooswerken - jc webdesign
© stresslooswerken.nl