Schrijf je in
voor het Mzine
met tips om Mindful
te leven & werken.

Als cadeau ontvang je een GRATIS Ontstresspakket met ontstressoefeningen voor ieder moment van de dag, zowel voor op het werk als voor thuis.


“Fijn om altijd je nieuwsbrief te lezen!”

Marijke

Gratis Mindfulness-oefening

MENU

lezingen

Yvonne als spreker

 

Ontstressworkshops, presentaties en lezingen

 • Wil je in een workshop of presentatie ervaren hoe je bij het thuiswerken je energiek en productief blijft?
 • En wat Mindfulness daarin kan betekenen?
 • Wil je met een grote groep een eerste ervaring opdoen met Mindful Werken?
 • Wil je in werkverband leren om Mindful te werken en vrijer te raken van stress?

 

Ik geef met veel plezier lezingen, workshops en presentaties voor groepen van 10 tot 100 plus mensen.

Hierin maken deelnemers op een toegankelijke manier kennis met manieren waarop je kunt ontstressen, hoe je mindfulnesstechnieken hierbij kunt inzetten en hoe je dit in je dagelijkse (werk)leven kunt toepasen.

 

Bijvoorbeeld omdat je als team merkt dat je met elkaar een cultuur maakt van hard werken, of dat je klantgerichte instelling ervoor zorgt dat je doorbuffelt. Als je elkaar vaak hollend in de gang tegenkomt, op weg naar een vergadering, een meeting, een stuk dat af moet en je wilt dat anders. Of omdat je het belangrijk vindt dat je als organisatie aandacht besteedt aan de veerkracht van je medewerkers. Omdat je het belangrijk vindt om je managers ondersteunen dat je medewerkers met energie en helderheid hun werk doen.

 

Enkele voorbeelden van workshops/presentaties/lezingen:

 • Ontstress- en Energieworkshop Drukte in je leven, rust in jezelfff. Als je altijd druk bent, dan heb je het niet goed begrepen.
 • Hardnekkige (Werk)gewoontes: recepten om in de werkpuree te raken.
 • Emoties op de werkvloer. Kalmeer je holbewoner.
 • Zelfzorgworkshop voor zorgprofessionals.
 • Hoe ontstress ik mijn afdeling voor managers

 

VU workshop 2014

        

 

 

Yvonne van Iersel

Yvonne van Iersel is mindfulnesstrainer, psycholoog en onderwijskundige en eigenaar van StressloosWerken.

Ze werkt sinds 30 jaar in organisaties als trainer, consultant en coach en helpt professionals  om drastisch te ontstressen, effectiever te werken en makkelijker te leven met behulp van mindfulnesstechnieken.

 

Ze is een zeer ervaren spreker en geeft met veel plezier interactieve lezingen/workshops voor groepen van 10 tot 110+ professionals.

 

Boek je Yvonne?

Wees voorbereid op een interactieve lezing/workshop met een praktische insteek waarin:

 • we serieuze thema’s op lichtvoetige wijze en met humor met elkaar bespreken
 • je een ervaring opdoet met mindfulnessoefeningen
 • je ervaringen met elkaar deelt en theorie koppelt aan je eigen werkpraktijk
 • je kennismaakt met technieken en tips, die je de volgende dag meteen kunt toepassen.

 

Na afloop ontvang je als deelnemer audio-oefeningen waarmee je meteen kunt gaan werken en wekelijkse tips om mindful te werken en leven.

 

De interactieve lezingen/workshops duren tussen 1,5 en 3 uur.

 

 

Mogelijke lezingen/workshops:

 

1.Ontstress- en werkplezierworkshop.
Als je altijd druk bent, dan heb je het niet goed begrepen.

 

Als professional heb je innerlijke rust en veerkracht nodig om de werkhectiek goed het hoofd te bieden. In deze praktische workshop leer je hoe je kunt ontstressen en meer werkplezier kunt beleven.

 

Thema’s van de workshop:

 • recepten om in de puree te raken: stressvalkuilen waarin je als professional terecht kunt komen.
 • waarom multitasken niet werkt - en een mythe is bovendien
 • waarom energiemanagement belangrijker is dan time-management
 • enkele simpele technieken (die je meteen kunt toepassen) om je veerkracht en werkplezier te vergroten: minivakanties op een werkdag, raamstaren, de mandarijnoefening en het beginnen van een vergadering met je voeten.

 

2.Emotiemanagement op de werkvloer. Kalmeer je holbewoner.

Voor professionals die in hun functie of werkomgeving emotionele veerkracht nodig hebben.

 

In je eentje ervaar je rust en sereniteit. Maar als je collega of je geliefde jou op onhandige wijze kritiek geeft, beland je op de kast. Je klapt dicht of je maakt ruzie.

Of je hebt een baan, waarbij je emotionele intelligentie nodig hebt om goed de emoties van anderen op te vangen én om je eigen emoties te reguleren.


Hoe blijf je gelijkmoedig in emotioneel zwaar weer?

 

In deze lezing/workshop leer je hoe je:

 • oog krijgt voor je eigen emoties en stemmingen
 • mindful en gelijkmoedig kunt omgaan met je eigen emoties
 • jezelf op een werkdag emotioneel kunt opfrissen
 • om kunt gaan met ’oud zeer’
 • emoties van een ander kunt opvangen

 

 

3.Hardnekkige werkgewoontes. Pureerecepten.

Werkgewoontes zoals perfectionisme, doorbuffelen, piekeren, je zorgen maken, veeleisendheid, pleasen: ze staan je effectiviteit en resultaat in de weg. Het zijn recepten om in de puree te raken.

 

Weten dat onhandige werkgewoontes je dwarszitten is vaak niet voldoende om ze te veranderen. Je komt er telkens weer in terecht. Het is als een snelweg in je brein: voordat je het weet heb je toch weer toegestemd in iets wat je niet wilt, ben je aan het pleasen, doe je er toch weer een tandje bij of vergeet je te pauzeren.

 

In deze lezing/workshop leer je:

 • waarom onhandige werkgewoontes zo hardnekkig kunnen zijn
 • hoe een werkgewoonte of -patroon is opgebouwd
 • hoe je vrijer kunt raken van dit soort gewoontes en patronen die jouw effectiviteit in de weg staan

 

4.Zelfzorgworkshop voor zorgprofessionals

Professionele zorgprofessionals dienen anderen.
Ze hebben niet zo’n kaas gegeten van zelfzorg.

Ze vergeten te eten, naar de wc te gaan, te pauzeren.

 

Om goed voor anderen te zorgen, heb je zelfzorg nodig.

In deze lezing/workshop leer en bespreek je simpele en basic zelfzorgtechnieken die je in dagelijkse drukte kunt toepassen en die jou tot een betere zorgprofessional maken:

 • adem als vluchtheuvel in dagelijkse hectiek
 • minivakanties op een werkdag
 • aandachtmomenten om emotioneel te ontladen zodat je weer met een schone lei verder kunt
 • mildheid als tegengif tegen veeleisendheid en perfectionisme

 

Referrenties/Testimonials van klanten:

"Dank voor de fantastische workshop van dinsdag jl. We hebben vandaag een aantal minivakanties gehouden op de werkplek. Dat was echt leuk en erg nuttig!”
Opleider lerarenopleiding/VU Amsterdam 

 

“Jongeren zijn, door een onzekere arbeidsmarkt en hoog opgeschroefde ambities, steeds vaker slachtoffer van stress en burn-out. Yvonne maakte dit op heldere wijze duidelijk aan een groep HBO-studenten: de stressvalkuilen liggen voor hen, aanstaande professionals, wagenwijd open. Yvonne onderstreepte in haar inleiding het belang van rust, pauzes en aandacht. Ze is een overtuigende en boeiende spreekster."
Paula Borsboom, hogeschooldocent

 

"De Mindfullnessworkshop heeft mij gebracht dat ik tijdens werken onder hoge werkdruk  juist tijd moet nemen om te ontspannen, ook al heb ik die tijd niet. Die paar momentjes van ontspanning die ik nu op een dag pak, zorgen ervoor dat ik me weer prettiger voel en daardoor beter met de werkdruk kan omgaan. Yvonne bedankt voor de fijne workshop."
Greetje / Medewerker Rechtshulp

 

"Graag wil ik je nogmaals bedanken voor de enorm leuke, open, inspirerende, ontspannen en ont­spannende workshop gisteren. Ik denk dat het voor veel mensen een prima kennismaking met het concept mindfulness is geweest en eentje waarvan ze hopelijk de smaak te pakken hebben gekregen. En ik zelf heb ervan genoten." 
Jacqueline/Operations Manager 

 

“Zojuist een geweldige avond gehad met dank aan Yvonne van Iersel. Geweldig hoe duidelijk wordt uit gelegd dat gewoontes hardnekkig zijn en wat je er aan kan doen om van ongewenste gewoontes af te komen. Met een paar simpele oefeningetjes werd veel duidelijk. Yvonne bedankt!” 
Salina van Gelder/Eigenaresse Curves Houten

 

"For a well-being month that we were organizing for university students from University College Utrecht, we asked Yvonne to give a workshop about stress and perfectionism. She did a wonderful job and gave a group of around 25 students an interactive and fun workshop in which several techniques were discussed to be more mindful. The fact that most of the attendees were not Dutch was not a problem as Yvonne spoke English very well. She created a lively and trusting atmosphere from the very beginning and we all enjoyed the workshop very much. Would definitely recommend!" Inge Corino, MindfulCo bestuur/Student University College Utrecht.

 

"Middels deze mail wil ik je even berichten dat ik heel veel heb gehad aan je workshop bij de Vrijwilligers- en mantelzorgdag. Ik heb heel veel aan twee dingen die ter sprake kwamen: ten eerste het concentreren op je ademhaling, hoe die komt en gaat, in- en uitstroomt. Het werkt zo goed en snel om weer in het heden te komen!

Het tweede was dat je heel duidelijk maakte wat mindfullnes ook is: je leeft nu.... en nu..... en nu..... Dat laatste gebruik ik nu elke keer als ik merk dat de spanning erg groot wordt en ik erg in mijn hoofd blijf hangen, en dat gebeurt op het ogenblik vaak door een vol programma met veel onalledaagse gebeurtenissen. Het helpt me enorm om mezelf weer terug te vinden en rust en zachtheid van binnen te ervaren. Ik ben heel blij met deze aanwinsten en wil je daarvoor heel erg bedanken. Het voelt als een groot cadeau!

Veel succes met je trainingen en wellicht tot ziens! Hartelijke groet, Ingrid Meijer"

 

Mail voor een lezing of workshop naar contact@yvonnetraint.nl of bel naar 06-53710122.

 

Voor lezingen werk ik ook samen met Athenas, www.athenas.nl. Klik hier om contact te leggen en een lezing te boeken of bel direct naar 06-39614617

www.athenas.nl contact@stresslooswerken - jc webdesign
© stresslooswerken.nl