Schrijf je in
voor het Mzine
met tips om Mindful
te leven & werken.

Als cadeau ontvang je een GRATIS Ontstresspakket met ontstressoefeningen voor ieder moment van de dag, zowel voor op het werk als voor thuis.


“Door mijn aandacht te richten op de gewone handelingen krijg ik daarin ook voldoening, plezier en een gelijkmoedige stemming door de dag heen.”

Janneke
Schrijf je in voor het Mzine met tips om Mindful te leven & werken.

Als cadeau ontvang je een GRATIS Ontstresspakket met ontstressoefeningen voor ieder moment van de dag, zowel voor op het werk als voor thuis.

Marketing door


MENU

nieuwe-werkgewoontes-zes-maanden

Nieuwe Werkgewoontes: aandacht en veerkracht. 

 

Effectiever werken. Makkelijker leven. Echt veranderen. In jouw tempo. 

 

   

Herken je je in één van deze dingen? 

 

 

  

Hoe zou het zijn om aandachttechnieken (weer) structureel in je leven te gebruiken? Om gezonde en effectieve werkgewoontes aan te leren en toe te passen? Hoe zou het zijn om echt tijdig te stoppen en te pauzeren? Het hollen af te wisselen met momenten van rust? Grenzen aan te geven? Structureel vrijer te zijn van stress en je veerkracht te vergroten en je energie blijvend te kunnen inzetten? Hoe zou het zijn om je werk te kunnen loslaten als je thuiskomt en te kunnen genieten van je thuisfront?


Mindfulnesstechnieken hebben inmiddels hun waarde bewezen in het drastisch en structureel vrij te raken van stress.

Meditatiebeoefenaars hebben er al enkele duizenden jaren baat bij.

In deze tijd is er veel onderzoek gedaan naar mindfulness en meditatie. In een overzichtsstudie, waarin duizenden onderzoeken naar Mindfulness kritisch tegen het licht werden gehouden, werd geconstateerd dat in degelijk opgezette onderzoeken vier effecten telkens weer worden vastgesteld:

 

1. Mindfulness beoefenaars blijven kalmer onder stress

2. Ze hebben een betere focus en concentratie

3. Ze scoren hoger op samenwerkingskwaliteiten zoals empathie en hulpvaardigheid

4. Ze hebben een beter geheugen

 

Misschien geldt voor jou op dit moment één van de volgende dingen:


Dan is de training ’Nieuwe werkgewoontes! Aandacht en Veerkracht’ iets voor jou.

 

 

CONCRETE OPLOSSINGEN VOOR DAGELIJKSE GEKTE

"Ik ben van huis uit geen yoga-meisje, en hou niet zo van zweverig gedoe, maar ik ervaar dit traject niet als zweverig (daar was ik in het begin een beetje bang voor). Het geeft me concrete oplossingen voor dagelijkse gekte en een praktische verbeter-mindset, waarmee ik weer grip krijg en hou op mijn zeer hectische en drukke bestaan. Privé en zakelijk. Ik heb mijn energie en de rust in mijn hoofd weer gevonden.""

Margo, Productmanager

  

 

In de training leer je: 

 

 

EEN HALVE DAG DAT BENAUWDE GEVOEL IN PLAATS VAN VIER DAGEN.

Uitspraken van Carla tijdens haar coachingstraject:

“Tussen de dingen door met aandacht ademen: waarom leren we dit niet als we jong zijn!? Het is zo simpel! Deze weken doe ik het in de auto, voorafgaand aan een enerverende meeting.” 

“Ik ‘pick meer mijn battles’. Ik vraag mezelf dan af: is het nou echt waard om hier je energie in te steken Carla?” 

“Yvonne, vertel me: wat is het nou precies, dat mindfulness zo goed werkt?!!” 

“Ik belde met mijn vriendin, zij is ook met mindfulness bezig. Vroeger riepen we tegen elkaar: we schenken nog een borrel in, nu verheugen we ons samen op de bodyscan.” 

“Ik laat mijn schaamtegevoel meer over me heen komen. Dat benauwde en warme gevoel: ik zeg kom maar, kom maar! En dat helpt: ik blijf er veel minder lang in hangen; ik denk een halve dag in plaats van vier dagen.”

“Wat een ontdekking, om ECHT te merken: dit is gewoon een gedachte. Om aan mezelf te vragen: is het écht zo, dat wat ik denk? Is het écht zo? Of is het gewoon mijn gedachte? En kan ik het loslaten?”

Uitspraken tijdens de laatste coachingssessie:

"a. Het heeft mijn leven veranderd.

b. Dit moet op alle basisscholen worden gegeven.

c. Als de hele wereld dit zou doen, dan zou deze wereld er anders uitzien."

Carla, senior consultant 

 

 

Je gaat slim leren. Want je hebt het druk.

Nieuwe perspectieven; je leert het meest van elkaar

Je komt zes dagen bij elkaar voor nieuwe ideeën, inspiratie en onderlinge steun. Dat motiveert je telkens weer en geeft je frisse ideeën voor je eigen werkplek. 


Je leert het meest op je werkplek
Met behulp van regelmatige mailbox-inspiratie (het leermateriaal komt naar je toe), wekelijkse 2 minuten e-coaching (jouw tijdinvestering, daarop krijg je feedback op maat) en ontstresstechnieken-tijdens-je-lunchpauze leer je gewoon dagelijks terwijl je werkt, zonder reistijd en zonder te veel trainingstijd te verliezen. Zeer gedegen, super efficiënt en dè manier om echt te gaan experimenteren en integreren.
 
Bereik je doelen door te bouwen
Je bereikt je doelen door te bouwen. Je besteedt in dit programma geen tijd aan het uitgebreid analyseren van  problemen, of je te verdiepen in waar het allemaal fout ging, maar je wordt gestimuleerd in wat er al goed gaat en je bouwt hierop elke week verder met de ridicuul-kleinst mogelijke volgende stap. Daarbij werk je vanuit jouw persoonlijke vraag en wens: you dig where you are!


’Nieuwe werkgewoontes. Aandacht en Veerkracht’ vraagt je te gaan zitten
Je gaat mediteren. En dat werkt. Het is je beste coachingsproces. Om vrijer te komen van hardnekkige ineffectieve werkgewoontes (zoals perfectionisme, doorbuffelen, piekeren). Om jezelf diepgaand beter te leren kennen, essentieel voor jouw persoonlijke effectiviteit. Om nieuwe keuzes te kunnen maken en je veerkracht te ontwikkelen. Dat vraagt - naast moed - investering. Je traint je geest.

 

 

TAKEN ZIJN WEER EEN UITDAGING 

"Een cadeau voor mezelf! Mijn werkdagen bieden nog dezelfde uitdagingen als voor het programma. Maar ik heb gereedschap aangereikt gekregen om er op een andere manier mee om te gaan. En dat maakt voor mij een wereld van verschil! De taken zijn nu weer een uitdaging, leuk om aan te gaan!"

Carola Oeldrich, Project Engineer.

 

 

 

Hoe is de opzet van de training?

 

 

DE WET VAN DE TRAAGHEID LIJKT MIJ TE HEBBEN BEKOORD

"Het is grappig om te ervaren hoe ik aan de start van het traject ongeduldig was in het mogen veranderen van werk- en andere gewoontes. Terwijl ik nu iets heb van: ik moet nog meer kijken, nog meer bewust zijn, nog meer aandachtig … en dan pas zal ik beter begrijpen wat ’veranderen’ voor mij/ in mijn leven inhoudt, waar dat veranderen enkel oppervlakkig zou zijn, en waar van een meerdiepgaande, structurele manier. Dus de wet van de traagheid lijkt mij te hebben bekoord – een ongewone ervaring! ;-). 

Hanne, directeur.

 

 

EENZELFDE RUST

"Ik heb je programma aanbevolen aan diverse collega’s. Ik heb hen gezegd dat ik hen eenzelfde rust gun als ik met dit traject gevonden heb." 

 Nel, pedagoog

 

 

 

Yvonne, heb jij enig idee hoe druk ik ben?

Als je bovenstaande leest, denk je misschien: dat is veel!

De praktijk leert: je krijgt resultaat door het doen van Mindfulnessoefeningen en het zetten van kleine stapjes. De hele training is erop gericht om je te helpen bij dat regelmatige oefenen en stappen zetten. Reken op een tijdsinvestering van 10 tot 20 minuten per dag. En weet dat er tijden zijn dat je niet oefent: je bent te druk. Geen probleem, het hoort erbij. Je kunt altijd opnieuw beginnen. 

 

Verder gebruik je de training op een manier die voor jou nuttig is:

 

’Nieuwe werkgewoontes! Aandacht en veerkracht’ is een training die investering van je vraagt. En daardoor gaat de training ook werkelijk een verschil in je leven maken.

  

Wanneer moet je niet aan de training deelnemen?

   

Data

Trainingsdagen:

22 november

20 december

15 januari 2020

19 februari 

1 april

29 april

 

Zoomsessies: Tweewekelijks in januari, februari en april op maandag van 12.15 tot 12.40 uur. De preciese data worden nog bekend gemaakt.

 

De individuele coachingssessies (live in Houten of per zoom) worden in overleg gepland.

 

Passen de dagen je slecht? Neem contact op over mogelijke alternatieven: contact@stresslooswerken.nl

 

De investering voor dit traject is € 3.997,- excl. BTW. De prijs is inclusief locatie-, cateringkosten en beheer van de online ondersteuning.

Het online leermateriaal blijft ook na de training tot je beschikking. 

Betaling in termijnen is mogelijk: mail hiervoor naar mij op contact@stresslooswerken.nl.

  

 

 

Antwoord op veelgestelde vragen:

1. Wat is het voordeel van de online begeleiding?

  1. Ik heb veel informatie in kleine stukken voor jou beschikbaar gemaakt en gestructureerd. Door deze structuur en dit ritme kun je op een bijzonder toegankelijke manier elke dag mindfulness toepassen. Je wordt in dit traject dagelijks in kleine stapjes telkens bij de mindfulnessles gehouden. Zo krijg je elke dag gedoseerde informatie, nieuwe uitnodigingen en reminders. Anders dan bij een app komt de inspiratie actief naar je toe. Hierdoor word je echt gestimuleerd om dagelijks te experimenteren met nuttige dingen. Mensen leren door dingen te oefenen en toe te passen in hun dagelijkse praktijk. Door regelmatig te oefenen ga je veranderingen merken. Dit is precies waarin deze opzet jou ondersteunt.
  2. Je kunt precies wanneer het jou uitkomt de mailtjes lezen en de oefeningen doen. In je eigen tijd. Dit bespaart jou veel tijd en geld. En ook jouw werkgever bespaart het geld: je bent weinig productieve dagdelen afwezig.

 

2. Yvonne, een half jaar? Dat is lang!

Ja een half jaar. Je hebt in dat half jaar rustig de tijd om in jouw ritme nieuwe dingen uit te proberen. Te ’mislukken’. Toch weer in je oude groef te schieten. Opnieuw te beginnen. Dingen uit te proberen in makkelijke én moeilijke situaties. Ondersteund te worden op momenten dat de waan van de dag het weer overneemt. Te ontdekken wat voor jou werkt. Je geeft jezelf ruimte en tijd. Zodat de dingen die je leert echt kunnen beklijven. Dit is geen traject van fantastische inzichten, waarna je weer overgaat naar de waan van de dag. Je maakt andere paadjes in je brein en je verandert gewoontes. 

 

3. Moet ik een half jaar investeren voordat ik effect merk?

Zeker niet: ik verwacht dat je na de startdag al geïnspireerd bent, kleine dingen toepast en het effect daarvan merkt. Coachees vertellen vaak na drie weken dat ze ineens merken dat ze anders met dingen omgaan. En onderzoek meet na twee maanden andere hersenactiviteit bij mindfulnessbeoefenaars: meer rust en meer energie. 

 

4. Hoe maak ik mijn werkgever duidelijk dat dit een goede investering is?

Het is zeer verstandig om te investeren in de mentale veerkracht van drukbezette professionals; een werknemer met een burnout kost een werkgever gemiddeld € 60.000.

Jouw werkgever heeft er veel belang bij als jij bewezen technieken leert die bestendig zijn en die je niet alleen over twee weken, maar ook over twee jaar nog toepast. Je volgt geen korte training waarin je tot prachtige inzichten komt - en na vier weken merkt dat je weer in je oude routine bent vervallen. In dit programma ga je na het inzichtmoment rustig aan de slag in de praktijk. 

 

5. Is dat mindfulness niet te zweverig voor mij?

Mijn deelnemers zijn vaak breinwerkers: snelle denkers, wars van zweverigheid. Ze zijn verrast door het praktische gehalte en de toepasbaarheid van aandachtoefeningen.

 

Bonussen

Kadootje

Ik vind het leuk je enkele aantrekkelijke extra’s te bieden. Als je aan het programma deelneemt, ontvang je de volgende bonussen:

  1. Gratis deelname aan de Stiltebendedag voor een collega/ vriend/ vriendin/ familielid.
  2. Je krijgt een online tiendaagse kennismakingstraining om weg te geven aan een collega, vriend of vriendin.

 

Ik geef me graag op voor een orienterend gesprek!

  


Ik wil graag dat mijn werkgever betaalt, hoe doe ik dat?

Organisaties weten inmiddels hoezeer mindfulnesstrainingen hun medewerkers kunnen helpen om effectiever te worden. Wil je een offerte om in te leveren bij je bedrijf voor HRM, je leidinggevende? Dat kan! Bespreek dat even met mij in het kennismakingsgesprek/doelengesprek dat je met mij voert. Je ontvangt dan van mij een offerte op maat die je, na jouw goedkeuring, kunt indienen.

 

Ik wil gaan starten, hoe gaat het nu in zijn werk?

Geweldig dat je gaat beginnen! Bel me even op 030-2885278 of mail naar contact@stresslooswerken.nl. Dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek zodat we samen je doelen ook voor dit traject kunnen aanscherpen. 

 

Yvonne, ik heb graag een vrijblijvend orienterend gesprek met je.

 

Hartelijke groet,

Yvonne van Iersel

StressloosWerken

 

PS: Heb je nog vragen? Schroom niet om mij te bellen (030-2885278) of te mailen contact@stresslooswerken.nl.

 contact@stresslooswerken - jc webdesign
© stresslooswerken.nl