Schrijf je in
voor het Mzine
met tips om Mindful
te leven & werken.

Als cadeau ontvang je een GRATIS Ontstresspakket met ontstressoefeningen voor ieder moment van de dag, zowel voor op het werk als voor thuis.


“Ik heb het niet droog gehouden. Wat een mooie teksten.”

Ceciel

Gratis Mindfulness-oefening

MENU

klompen

Klompen


Al jarenlang draag ik op mijn werk klompen. Echte ouderwetse Hollandse klompen: ze lopen heerlijk, je hebt nooit koude voeten in de winter en nooit zweetvoeten in de zomer. Ik ben daarmee begonnen omdat ik ze zo lekker vond zitten. 

Ook al jarenlang stond ik hier niet meer bij stil, het was gewoon mijn schoeisel op de tuin. Tot ik me tijdens een oefening op mijn lichamelijke sensaties concentreerde en opeens weer voelde hoe ontzettend heerlijk die klompen aan mijn voeten zaten. Niet te warm, niet te koud, perfect passend, het hout om mijn voeten, de vrijheid en ruimte die je voeten en je tenen hebben terwijl de klompen toch goed passen. Ik vond het zo prettig dat ik wel vijf minuten alleen maar van die klompen aan mijn voeten heb zitten genieten. Ik werd er helemaal blij van en moest lachen om mezelf.

Dat is voor mij de essentie van mindfulness: iets dat zo eenvoudig, zo simpel is als een houten klomp, kan je, als je er open aandacht aan geeft en je niet laat afleiden door andere zaken, enorm veel plezier en geluk geven.

Mieke

 

Meer artikelen

 contact@stresslooswerken - jc webdesign
© stresslooswerken.nl