GRATIS
ontstress-pakket

Mini-vakanties op een werkdag


  • 15 ontstress-oefeningen
    • van 1 tot 20 minuten
    • voor ieder moment van de dag
    • voor werk en thuis
  • tweewekelijkse tips om Mindful te leven en werken


Ik verstrek nooit
je gegevens aan derden.
Je kunt je altijd afmelden.


“Ik voel me krachtiger, heb meer de regie over mijn leven en geniet meer van dingen”

Anne

Gratis Mindfulness-oefening

MENU

leiders

Leiders Jaarprogramma

 

Nieuwe werkgewoontes!

Een jaarprogramma voor managers/leiders die willen investeren in duurzame inzetbaarheid.

 

In het najaar van 2017 wordt de training Nieuwe Werkgewoontes opengesteld voor een kleine pilotgroep (maximaal 5 deelnemers) van leiders/managers.

 

Deze speciale groep volgt het programma om zelf nieuwe werkgewoontes te ontwikkelen en om gezonde werkgewoontes te implementeren in hun werk/team/organisatie.

Als deelnemer aan de pilotgroep krijg je fikse korting. Daarvoor denk je op enkele momenten in de training actief mee over hoe deze training optimaal nuttig voor toekomstige leiders/managers kan worden doorontwikkeld. 

 

Neem tijdig contact op als je interesse heb voor een gratis en vrijblijvend doelengesprek.

 

Hieronder vind je de beschrijving van de training, te beginnen met een video.

 

Stress op de werkvloer is volgens het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) beroepsziekte nummer 1. Bijna 2,7 miljoen werknemers in Nederland hebben te maken met een hoge werkdruk. Het is belangrijk stress aan te pakken. Enkele feiten ter toelichting:

 

Hoe is het met jezelf? Herken je je hierin? 

 

 

 

 

 

 

Hoe zou het zijn om gezonde en effectieve werkgewoontes aan te leren en toe te passen? Hoe zou het zijn om echt tijdig te stoppen en te pauzeren? Hoe zou het zijn om het hollen af te wisselen met momenten van rust? Vrijer te zijn van stress en je veerkracht te vergroten en je energie blijvend te kunnen inzetten? Hoe zou het zijn om je werk te kunnen loslaten als je thuiskomt en te kunnen genieten van je thuisfront? Om bij te dragen - in kleine vanzelfsprekende stapjes - aan een gezonde werkcultuur, waarin medewerkers zelf verstandig hun energie managen, en elkaar steunen in het gezonder maken van hun werkcultuur? 

Eeerder nog

 

Hoe zou het zijn om Mindful te leven en te werken?

 

Wat is Mindfulness?

Mindfulness staat voor het vermogen om met open aandacht bij de ervaring van dit moment te zijn. Het vermogen om bewust aanwezig te zijn in het hier en nu. Je leert dit niet van de één op de andere dag; je ontwikkelt Mindfulness door regelmatig aandachtoefeningen te doen. Mindfulnesstechnieken zijn bewezen praktische technieken, waarmee je met energie en helderheid je werk kunt doen. Zodat dat je werkelijk vrijer van stress raakt en meer kunt genieten. Je raakt vrij van van ineffectieve gewoontes en ontwikkelt gezonde en effectieve werkgewoontes.

 

Bewezen effectief

Onderzoek leert dat Mindfulness deelnemers duidelijk minder stress ervaren.

Bovendien zeggen deelnemers dat ze beter in staat tot reflectie en optimalisatie van hun werk.

 

Een paar cijfers die een collega-bureau specifiek over managers/leiders verzamelde:

91% neemt meer tijd om te reflecteren

87% merkt rustiger te zijn en meer overzicht te hebben

85% laat zich minder meeslepen door emoties en gedachtestromen

84% kan beter luisteren naar zichzelf en anderen

73% voelt zich vitaler en zelfbewuster

73% kan meer gefocust werken

69% kan de privé-werkbalans meer in evenwicht houden

 

Leiders zijn zich niet altijd bewust van de invloed die ze hebben. 
Dat de werkstijl die ze zelf hanteren, voorbeeld is. Dat ze rolmodel zijn. Dat een gezondere werkcultuur begint bij de gezonde werkstijl van henzelf. Een investering in zichzelf is een investering in de organisatie. In de duurzaamheid, energie en veerkracht van medewerkers.

 

Misschien geldt voor jou op dit moment één van de volgende dingen:


Dan is het programma Nieuwe werkgewoontes! zeer geschikt voor jou.

 

Als bedrijfscoach en psycholoog weet ik hoe effectief persoonlijke begeleiding is voor mensen die stappen willen zetten. Als trainer weet ik hoe inspirerend een groep kan zijn als je echt wilt veranderen. En als e-coach hoe effectief e-learning is die je actief ondersteunt in je dagelijkse praktijk. In deze training vind je het allemaal in een optimale leermix.

 

 

Aandachtmomenten

 

 

In de training leer je:

 

Hoe is de opzet van de training?

 

Yvonne, heb jij enig idee hoe druk ik ben?

Als je bovenstaande leest, denk je misschien: dat is veel!

De praktijk leert: je krijgt resultaat door het doen van Mindfulnessoefeningen. De hele training is erop gericht om je te helpen bij dat regelmatige oefenen.

Onderzoek wijst uit dat je na twee maanden oefenen effect merkt, dus die tijd (en iets meer) nemen we om een stevige oefenbasis te creëren. Reken op een tijdsinvestering van 10 tot 20 minuten per dag gedurende de eerste maanden.

Daarna maak je een plan dat voor jou doenbaar is. En weet dat er tijden zijn dat je niet oefent: je bent te druk. Geen probleem, het hoort erbij, je hebt een jaar om je eigen ritme te vinden en te hervinden. 

 

Gebruik het materiaal op een manier die voor jou nuttig is:

 

Nieuwe werkgewoontes! is een training die (oefen)investering van je vraagt. En daardoor gaat de training ook werkelijk een verschil in je leven en in je organisatie maken.

   

Retraite

Neem in het kader van deze training deel aan een stilteretraite; het is van grote meerwaarde.

Ik maak je graag attent op de volgende retraite :

 ’Mindfulness en Mededogen’ van 3 tot en met 7 januari 2018. Klik hier voor informatie

Wil je hieraan meedoen? Meld jezelf dan aan. Geef daarbij kort aan dat je deelneemt aan het programma Nieuwe Werkgewoontes. Weet dat de stilteretraite zich al aardig begint te vullen.

Wil je aan een retraite deelnemen, maar ben je in de eerste week van 2018 verhinderd? Neem contact op om te overleggen over alternatieven. 

 

Eerdere ervaringen

Deze training wordt dit najaar als pilottraining aan een kleine groep leiders (maximaal 5 deelnemers) aangeboden. Het programma werd eerder (in de vorm van een halfjaarsprogramma) door enkele groepen professionals gevolgd. Enkele uitspraken van eerdere deelnemers:

 

"Ik ben van huis uit geen yoga-meisje, en hou niet zo van zweverig gedoe, maar ik ervaar deze cursus niet als zweverig (daar was ik in het begin een beetje bang voor). Het geeft me concrete oplossingen voor dagelijkse gekte." - Margo, Productmanager

 

"Wat er beloofd wordt op de website is ook daadwerkelijk wat je krijgt aangereikt. Mijn werkdagen bieden nog dezelfde uitdagingen als voor de training. Maar ik heb gereedschap aangereikt gekregen om er op een andere manier mee om te gaan. En dat maakt voor mij een wereld van verschil! De taken zijn nu weer een uitdaging, leuk om aan te gaan!" - Carola Oeldrich, Project Engineer.

 

"Een praktische verbeter-mindset, waarmee ik weer grip kreeg en hou op mijn zeer hectische en drukke bestaan. Privé en zakelijk. Ik heb mijn energie en de rust in mijn hoofd weer gevonden."

 

"Ik heb je training aanbevolen aan diverse collega’s. Ik heb hen gezegd dat ik hen eenzelfde rust gun als ik met deze training gevonden heb." - Nel, pedagoog.

 

"Ik lees op de rand van mijn bed jouw mail: het geeft richting aan mijn dag, heerlijk!"

 

Wanneer moet je niet aan de training deelnemen?

 

Data

De training start in november 2017. 

Trainingsdagen:

woensdag 1 november

woensdag 13 december

woensdag 24 januari 2018

woensdag 7 maart

woensdag 18 april

woensdag 30 mei

woensdag 18 juli

woensdag 5 september

 

Telefonische maandagsessies:

november tot en met februari: maandag 12.30 - 12.50 uur.

Daarna: elke eerste maandag van de maand: 12.30 - 12.50 uur. 

 

Kosten 

Kosten van deze training zijn € 6.999,- excl. BTW.

Als pilot deelnemer kun je deelnemen voor de prijs van € 4.499 exclusief BTW. 

De kosten van de retraite zijn niet bij deze prijs inbegrepen.

Als pilot deelnemer geef je gedurende drie momenten in de training gerichte feedback op de training en toepassingssuggesties voor toekomstige trainingen voor de doelgroep leiders/managers.

 

Wil je organisatie de betaling spreiden over twee jaar? Dat kan! Mail naar contact@stresslooswerken.nl om een gespreide factuur te ontvangen.

 

Vraag een doelengesprek en offerte aan

Voorafgaand aan de training bespreek je in een gratis en vrijblijvend doelengesprek wat je leerwensen zijn en hoe de training je kan helpen je doelen te bereiken. Mail naar contact@stresslooswerken.nl en maak een afspraak.

 

Naar aanleiding van het doelengesprek ontvang je, als je wilt deelnemen, van mij een offerte op maat met daarin je kort je doelen beschreven en de inhoud van de training die je kunt inleveren bij HRM. Ik ben altijd graag bereid om als nodig telefonisch informatie te verstrekken aan een beslisser over de opzet en inhoud van de training, schroom niet om daar gebruik van te maken.

Wil je graag overleggen? Stuur een mailtje voor een vrijblijvend adviesgesprek (live, telefonisch of per skype). 

 

Veel gestelde vragen

1. Yvonne, een jaarprogramma? 

Je hebt in dat jaar rustig de tijd om in jouw ritme nieuwe dingen uit te proberen. Te ’mislukken’. Toch weer in je oude groef te schieten. Opnieuw te beginnen. Dingen uit te proberen in makkelijke én moeilijke situaties. Ondersteund te worden op momenten dat de waan van de dag het weer overneemt. Te ontdekken wat voor jou werkt. Je geeft jezelf ruimte en tijd. Zodat de dingen die je leert echt kunnen beklijven. 

 

2. Moet ik een jaar investeren in mezelf voordat ik effect merk?

Zeker niet: ik verwacht dat je na de startdag al geïnspireerd bent, kleine dingen toepast en het effect daarvan merkt. Deelnemers vertellen vaak na drie weken dat ze ineens merken dat ze anders met dingen omgaan. En onderzoek meet na twee maanden andere hersenactiviteit bij Mindfulnessbeoefenaars (verandering die samenhangt met minder stress, meer rust en energie). 

 

3. Het opleidingsbudget is helaas al op voor dit jaar. Wat te doen?

Neem contact op; meestal blijken we in de praktijk wel een oplossing te kunnen vinden.

 

  

Hartelijke groet,

Yvonne van Iersel

yvonnetraintMINDFULNESS

 

PS: Heb je nog vragen? Schroom niet om mij te bellen (030-2885278) of te mailen contact@stresslooswerken.nl.

 

 contact@stresslooswerken - jc webdesign
© stresslooswerken.nl